Rovaniemelle tiemme vie

"Tämä kevät tulee olemaan kyllä vähän hiljaiseloa ainakin huhtikuun loppuun saakka yhden koiriin liittymättömän, mutta onnistuessaan elämän uomia mullistavan, projektin vuoksi. Sen jälkeen kun projekti ei ole enää minun käsissä, voin jatkaa (tai aloittaa) tavoitteellisemman ja etenevän treenaamisen." (edellinen blogikirjoitus maaliskuulta)

Ja niinhän siinä kävi, että projekti onnistui! Luin itseni sisään Lapin Yliopistoon ja aloitan syksyllä luokanopettajan opinnot.
Tänään teimme vuokrasopimuksen pienestä omakotitalosta Sinetän alueelta ja Lappi unelma alkaa päiväpäivältä - sopimus sopimukselta - konkretisoitumaan.Jätin jo jäsenhakemuksen Rovaniemen Käyttökoirien yhdistykseen. Sieltä ei ole vielä vahvistusta tullut, mutta eiköhän joku treenimahdollisuus meille sieltä löydy.

Lisäksi meidän uudessa kodissa on 3 hehtaarin (!) tasainen piha, joten iiiihan vähän houkuttaa hankkia kepit ja pari hyppyestettä omalle pihalle. Toki treenaaminen ulkona on mahdollista hieman lyhyemmän aikaan kuin täällä etelässä, sillä lumi taitaa vallata maan jo syksystä.


Tätä elämän muutosta on odoteltu varmaan pidempään kuin itse olen tiedostanut. Kiva palata Lappiin jälleen. Olin siellä jo yhden talvikauden töissä noin 8 - 9 vuotta sitten. Aika rientää todella lujaa!


Tosissaan vitsillä (kaiketi enemmän) tosissaan Tiina lupaili Norjan äitiä L:ää lainakoiraksi myös pohjoiseen. Käytiin L:n kanssa yhdet kisat juoksemassa Järvenpäässä ja viimeinen hyppyrata meni jo ihan mukavasti. Vitonen siitä tuli yhden kiellon takia, mutta ratafiilis oli loistava.
Akan kanssa treenaillaan keppejä ja koska en ole kovin kummoinen kouluttaja mitä tulee keppeihin, niin niitä saa odotella tovin valmistuvaksi. Siksi ne omat pihakepit olisi ihan kätevät.
Kun kepit a) mennään ilman verkko b) osana rataa, niin voisin harkita 1-luokkaan osallistumista jo Akan kanssa. Paljon ratatreenikilsoja sille ei ole vielä kerääntynyt, joten ratatreeniäkin pitäisi vähän harrastaa enemmän. Nyt olen kesän JAU:lla ulkopuolisena vapaatreenaajana, niin treenaamaan tulee lähdettyä todella herkästi.

Tähän loppuun kuvia Rovaniemen reissusta, kun kävin siellä soveltuvuustestien merkeissä pyörähtämässä Akan ja Matun kanssa junalla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuosi 2018 on muuttunut vuodeksi 2019

Akka 2