Joulu Rauhassa

Saatiin tänä vuonna idea lähteä viettämään siskoni perheen kanssa joulua Holiday Club Saimaahan Saimaanrannalle. Vuokrattiin sieltä pieni mökki, tehtiin ruokaa, lokoiltiin, ulkoiltiin ja käytiin kylpylässä polskimassa.Hyvää pakkaslunta siellä oli paljon enemmän kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Ulkoilu oli oikein riemu ja ilo. Lisäksi haaveet pienestä omakotitalosta saivat kunnolla ponta majoituspaikkamme myötä. "Mökkimme" oli reilusti alle 100 neliöinen parin viime vuoden aikana rakennettu erillistalo, mutta siinä oli kaikki se mitä tarvitsemme; pari huonetta, kiva sauna, takka ja riittävä keittiö. Eikä hukkaneliöitä syömässä lämmityskustannuksia. Tuommoisen kun bongaisi kivalta tontilta, niin kaupat tulisi. Toki vähän jo kurkin valmistalojen hintoja ja mahdollisuuksia..Uusi vuosi tulee vaihtumaan ihan kotona. Päiväkseltään käydään Norjan kanssa eläinlääkärissä kontrollissa ja illasta syödään nakkeja ja juodaan vähän kuohuvaa. Kaivoin tavoitteet tälle vuodelle esille jo aavistaen, että maailma on muuttunut tavoitteiden asettamisen jälkeen. Joten kootut vuoden 2017 tavoitteet ja kootut selitykset:

NORJANorja tavoittelee kolmosiin siirtymistä vielä vuoden ensimmäisellä puoliskolla, eli niin että päästäisiin jo kolmosten kilpailuihuin syksyllä 2017. Lisäksi kun Norja täyttää kolme tulisi hänen suhtautua välinpitämättömästi muihin koiriin (lenkit, ohitustilanteet). Tarviiko edes kirjata, että toivon mahdollisimman tervettä vuotta Norjalle!
- Vuoden ensimmäisellä puoliskolla? Pöh. Juoksukiellossa konkkasin yli puolet ensimmäisestä puoliskosta ja treenasin agilityä aiottuakin vähemmän. Sitten kun lopulta palattiin kisakentille, niin pakka oli ihan auki. Lopulta kun pientä hieno säätöä saatiin tehtyä ja tietyt palikat kohdilleen, niin alkoi esteiden ohitukset. Lonkkiin todettiin nivelrikko, joka jäädytti nyt koko kisauran ja tavoitteet. Mutta muuta haaveria ei ole käynyt, joten jos lonkkia ei lasketa niin tervehän vuosi on ollut.
Lenkit ovat jo autuaita (kipulääkityksen alettua). Norja hyvin kestää leveämmällä kulkuväylällä ohitukset ja kapeammalla en edes yritä.

AKKAAkka aloittaa agilityn treenaamisen. Rakennetaan vuoden 2017 aikana hyvä pohja agilityn alkeista.Geeniarpa on jo arvottu, jote  ensi vuoden aikana Akka myös kuvataan kokonaisvaltaisesti. Tavoitteet täyttyy jos Tiinan kanssa meillä on ollut mieleenpainuvat luustokuvausjuhlat!
- Kyllä aloitettiin agilitytreenit! Pohjia on tehty huolella hitaasti ja varmasti. Nyt yksittäisten esteiden hienosäätöä, ja pikku hiljaa päästään harjoittelemaan kokonaista rataa.
- Akka kuvattiin harrastusterveeksi. Selkä, kyynärät priimaa. Lonkka lähti vahvana B:nä ortopediltä, mutta palasi C:nä Kennelliitolta. Omaan silmään lonkkakupit ovat ensinäkin kupit, mutta myös kauniin muotoiset. Lisäksi reisiluun päät ovat symmetriset ja hyvän muotoiset. Joten lonkat eivät tule varmasti vaivaamaan tätä yksilöä. Katsotaan, jos kuvataan lonkat uudelleen vuoden sisään.


MATU ja LUDVIGTavoitteena yhtä tasainen hyvä vuosi terveyden suhteen kuin tämä vuosi. Ja jos alkuvuoden rallytoko innostus kantaisi kokeilemaan ihan kisoihin saakka taitoja.
- Valitettavasti Ludvig alkoi oireilemaan pahaa närätystautia ja on tiukalla allergia ruokavaliolla. Matu taas on jatkuvalla kipulääkityksellä jatkuvien selkäjumien takia, jotka johtuvat polvista. Rallytoko innostus ei kantanut edes epävirallisiin nakkisarjoihin kokeiluun saakka.Vuodelle 2018 uskallan asettaa vain Akalle tavoitteen, että pyritään starttaamaan virallisissa kisoissa. Muut olkoon kohtalon käsissä, ja eletään päivä kerrallaan mahdollisimman hyvää koiranelämää.
Kuvat Holidayclub Saimaan ympäristöstä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuosi 2018 on muuttunut vuodeksi 2019

Rovaniemelle tiemme vie

Agilityrotu rankinglista tilastoja