Lonkkauutiset



Tuusulassa eläinlääkärikeskuksessa Askeleessa käytiin moikkaamassa Maria. Norja oli kipeä. Mari otti Norjasta lonkkakuvat uudelleen ja siellä se oli - lonkkien nivelrikko.

Saatiin kipulääkekuuri ja se tuntuu tehneen ihmeitä koko koiralle. Hän on lempeä, ei kisko eikä vedä hihnassa. Taisi olla oikeasti kipeä, kun pelkästään kipulääkkeillä muutos oli noin nopea. Tänään mennään jo fyssarin käsien alle uudelleen käsittelyyn. Viime käsittelystä on noin kuukausi aikaa.


Metsälenkkeilyä,  höntsäagilitya ja normaalia koiranelämää jatketaan. Korkeita hyppyjä en vain vaadi Norjaa hyppäämään, koska niitä ei oikein halua hypätä. Muuten agilitykenttä on paras paikka Norjan mielestä ja ei meinaa tulla sieltä pois. Ei siis paljon negatiivisia tuntemuksia voi siellä olla, tai kaikki positiivinen voittaa kaiken negatiivisen. Siksi toisekseen Norja sai kehuja hyvästä lihaskunnosta ja vartalonhallinasta, joten ei sitä voi pumpuliin kääriä ja sitä kautta menettää lihaksia. Useiden nivelrikko ja kipututkimusten mukaan liikunta on parasta lääkettä ja myös liikuntaelimistö tarvitsee myös iskuja pysyäkseen kunnossa, eli ei pelkästään vesijumppaa. Osteopaatti Ketolan Jerry on aiheesta paljon kirjoittanut muun muassa.
Kisakentillä Norjaa ei tulaa näkemään vähään aikaan (jos välttämättä ollenkaan), ainakin nyt ollaan aivan liian doubattuja niille areenoille. Norjaa tuntevan henkilön kanssa keskusteltiin asiasta ja tultiin lopputulemaan, että Norja on kyllä onnellisimmillaan tyhjässä agilityhallissa matalilla esteillä eikä suinkaan niillä kilpailuareenoilla.

Vähän odotin tai tiesin tämän päivän tulevan jossain vaiheessa (vähän kyllä oletin että hieman myöhemmin),  joten olen varmaankin jo puolentoista vuoden ajan henkisesti valmistautunut aikaan jolloin ei tehdä Norjan kanssa agilityä tavoitteellisesti. Päällimmäinen tunne ei ole suru, vaan jonkinlainen kevyt haikeus ja ehkä jollain kummallisella tavalla myös helpotus. Ja tietenkin sitä haluaa, että oma koirakaveri voi niin hyvin kuin mahdollista.

Norja on täyttämässä tammikuussa kolme. Myös Matu oli vähän päälle kolme, kun hänen agilityharrastus lopetettiin.Täysin eri rakennevian takia tosin (ja kaiketi onneksi).

Akka saa alkaa kantamaan tavoitteellisen harrastuskoiran viittaa nopeilla harteillaan, kunhan tuosta ensin kehittyy kisavalmiiksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja