Fyyysioterapia, fysioterapia

Mikä onkaan kivempaa kuin hölöttää kaksi - kolme tuntia putkeen fyssarin kanssa kerran kuussa. Hölöttäminen on nyt uusi harrastus, kun terrierit eivät tunnu millää pysyvän auki ja uusi käynti tarvitaan aina kuukauden päähän.

Tässä nyt viimeisimmän, eli maanantain 2.10. käynnin yhteenvedot. Vaihdoimme fyssariä Jenni Laakson hoiviin, koska Ulla jäi äitiystauolle.

Ludvig
Ludvig tulee fysioterapien tarkannuskäynnille omistajan aloitteesta. Kyseessä on 6-vuotias sekarotuinen. Rakenteeltaan pitkäselkäinen ja hieman matalajalkainen. Jännittää käyntiä jonkin verran (vastaanotto eläinlääkäriasema Askeleessa). Palpaatiossa selän epaksiaalinen lihaksisto kiristää molemmin puolin lapojen takaa. Triggerpisteitä sekä lapojen takana että lanneselän alueella. Vastustaa otj ojennusta alkuun, lonkankoukistajat kiristävät. Selkään TNS 10 min (2/150) sekä manuaalinen käsittely kauttaaltaan. Vastaa käsittelyyn, mutta jännittää aluksi vastaan ja triggerit melko sitkeitä.

Matu
Matu tulee fysioterapiaan eläinlääkärin lähetteellä. Kyseessä on 6-vuotias koira, jolla mtj patellat luksoivat mediaalisesti. Mahdollisesti myös LTV1. On käynyt säännöllisesti fysioterapiassa ja jumppaavat myös kotona. Vastannut hoitoihin hyvin. Tänään suoralla ei ontumaa, mutta takaosan liike ahdas ja hieman töpöttävä. Voisi ponnistaa paremmin takajaloillaan. Palpaatiossa selän epaksiaalinen lihaksisto kiristää molemmin puolin, oik. hieman enemmän. Etenkin lanneselän fascia thoracolumbaliksen alueelta. Lumpiot luksoivat koiraa kyljelle kääntäessä koiran rimpuillessa, mutta palaavat spontaanisti paikoilleen. Etureiden lihasmassa heikkoa molemmin puolin. Selkään TNS 10 min (2/150) sekä manuaalinen käsittely. Vastaan hyvin hoitoon ja lihas- sekä fasciakireydet helpottavat melko nopeasti. Aloittakaa kotona takajalkojen koukistusta aktivoivat harjoitteet (rimojen ylitys tai ärsyke mtj). Kontrolli n. 1 kk päästä tai tarvittaessa aiemmin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja