Lopen uupumista, agilityalkeiselämyksiä, unicorn tapaus... catch up!

Onhan rauhallinenkin tahti kuitenkin tahti!

Ihan arkisissa päivätöissä on pitänyt sen verran painetta ja kiirettä, että ikävästi työ on vaikuttanut vapaa-ajan ehtimiseen. Pieniä uupumisen merkkejäkin on ollut havaittavissa kevään mittaan. Mutta kummasti lähestyvä kesäloma ja kevenevä taakka vapauttaa uutta energiaa käytöön.

Norjasen kanssa käytiin kilpailemassa Janakkalassa varsin heikolla menestyksellä. Pieni peiliin tuijottamishetki, jätin seuravaavat kisailmot tekemättä ja nyt keskitytään omatoimitreeneille hyvin perusasioihin. Jotain taitoja selvästi pitää palautella mieleen / vahvistaa ja jotain jopa kokonaan rakentaa uudelleen (puomi). Seuraavan kerran startataan hyvän valmistelukuukauden jälkeen Agirodussa Mikkelissä.Meille ei tule tänä heinäkuussa perinteistä agilityn kesälomaa, sillä koko kevät on ollut melkein yhtä lomaa ja taukoa. Nyt lähdetään rakentamaan  hyvää agilitykuntoa ja koitetaan nostaa huippukunto heti syksylle. Elokuusta saan ihan luvan kanssa liikkua täysiä myös ortopedin mielestä polveni kanssa. Nyt tehot pitää jättää 80 - 90 %.

Napero eli Akka on myös hyötynyt Norjan omatoimitreenikuukaudesta. Se on niiin erilainen yksilö kuin Norja agilitykentillä, että suu pyöreällä tulee ehkä vähän liian usein toljotettua. Vauhti on Akalle itselleen tärkeää eikä sitä murehdita irtoaminen ohjaajasta. Näillä kompoilla sitten joutuukin vähän treenaamaan eri peliliikkeitä kuin Norjan kanssa, jolle irtoaminen ei ole luontaista. Tajusin kylläkin, ettei kukaan muu ole ikinä nähnyt Akan kovaa menoa kentällä kuin minä. Eli hyvin unicorn tapaus on vielä kyseessä. Ehkä pidänkin sen piilossa julkisilta agilityesiintymisiltä ja videoilta vielä tovin. Ei me kyllä kovin pitkällä olla vielä(kään). Hiljaa hyvä tulee. Muutoin arki rullaa. Matu vähän oireili taas polvia / selkää. Se sai kipulääkekuurin ja säännöllisen BOT-hengailutuokiot. Oireet loppuivat kivasti. Ludvig on vieläkin menossa mukana.

Akka kävi läpivalaisemassa luustonsa hyvin tuloksin. Pieni rako oli kennelliiton lausujan silmään lonkkamaljan yläosassa joka laski ortopedin vahvan B:n arvion C:ksi. Laitetaan mahdollisesti kuvat uudelle lausuntokierrokselle pohjoismaiden lonkkapaneeliin. Mutta ortopedin silmiin oli terveet lonkat, joilla on hyvä harrastaa. Tämän tiedon voimalla kirmataankin sitten harrastuskenttiä. Se kirjaimen nousu olisi hyvä vain mahdollisen jalostuskäytön suhteen...Henkilön Saara (@saaramarion) jakama julkaisu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja