Helvetinjärvi


Käytiin Pirkanmaalla pyörähtämässä Helvitinjärven kansallispuistossa päiväretkenä. Alunperin suunniteltiin yhden yön telttaretkeä, mutta huoli miten selviydytään kylmästä yöstä muutti suunnitelmat päiväretkeksi.

Käveltiin yhteensä 12,3 km / 3 tuntia 48 min, joka sisälsä reitin Haukkahiedalta Helvetinkoluun ja takaisin. Makkarat paistettiin mukavalla nuotiolla. Kahvitkin oli tarkoitus nauttia, mutta kävellessä oli tullut sen verran hiki että kun pysähtyi jo syömään makkarat jäätävässä tuulessa niin kylmähän siinä tuli. Joten nuotiokahvit vaihtuivat kotimatkan abc-kahveiksi.
Ihmisiä oli yllättävän paljon liikenteessä, erityisesti koiran kanssa. Joku kysyikin meiltä, että onko täällä tänään joku koiratapahtuma kun oli tullut niin paljon koirallisia ulkoilijoita vastaan.

Helvetinjärven kävelyreitit olivat hyvin merkitty eikä karttaa tarvittu ollenkaan. Polut olivat huollettuja, joten reitti sopii hyvin aloittelijoille retkeilijöille ihan lenkkitossuissa. Ja koska kyseessä oli (ruuhkainen) kansallispuisto, niin koirien irtipitäminen ei tullut kuulonkaan.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja