Kesäloma


Kesäloma on mennyt haipakkaa ja huomenna alkaa viimeinen lomaviikko. Huh!
Juuri kotiuduttiin reissusta, joka sisälsi Akatemian agilityleirin Kuralassa sekä mökkiviikonlopun. Nyt on kovin hiljaista, kun jokainen karvakasa on valinnut oman kulmansa köllöttää tassut kohti taivasta.

Agilityleirillä minulla oli mukana Norja ja Agga. Norjan kanssa treenattiin ja Agga sai olla maskottina sosialisoitumassa. Oli kyllä huippu hyvä leiri! Keli oli suurin piirtein kuiva ja aurinkoinen. Valkut (Juha ja Jenna) oli taitavia ja Norjakin vireessä. Itse kyllä lähdin leirille nuhanenänä, mutta se ei hidastanut vauhtia juuri.

Norjasta on tullut mieletön agilityeläin. Siltä puuttuu bortsujen tyypillisimmät ongelmat, eli silmän käyttö ja flänkkäys. Se on hyvin ohjautuva ja kääntyy terävästi. Vauhtiakin on tullut jo nyt huimasti lisää, mutta luottavaisin mielin valkutkin oli että kyllä vauhtia tulee vielä lisää. Norjan kanssa on ihanan helppoa tehdä agilityä!
Kotiläksyksi saatiin treenata paljon käteen tulemista. Jenna kaivoi meidän heikkouden esiin, eli Norja on niin estefokusoitunut että valikoi mielummin esteen kun tulee käteeni kiinni. Tyypillisimmin tämä ilmenee poispäin käännöksissä, jossa koiran pitäisi tulla ensin ohjauksessa käteen ja siitä sitten saisi sen käännettyä esteen yli. Norja tuppaa tällöin valikoimaan käteen tulemisen sijaan esteen yleensä väärälle puolelle kiertämisen ja sieltä kohtia hypyn. Kolmessa päivässä saimme jo edistystä aikaan ja poispäin käännökset jotenkin toimimaan. Toki koira pyörähti poisheitossa pari kertaa, mutta tulipa sitä ennen käteen! Minun pitää ohjaajana kyllä keskittyä kuljetukseen todella paljon, eikä kääntää rintamasuuntaa tai viedä linjaa hetkeäkään liian aikaisin kohti estettä. Mutta eiköhän tämä saada kontrolliin tavoitteellisella treenillä.

Kepit eivät ole meillä sen kummemmin edistynyt, kun niitä ei olla treenattu. Nyt kun tässä muutama viikko pidettiin luovaa agilitytaukoa, niin voisin käydä omatoimi treeneissä hiukan useammin ja saada ne kepit ratakuntoon. Sitten voisi jo varovasti uskaltaa avata Sagin kisakalenteria..


Agga oli ihastuttava avoin itsensä leirillä. Hän ujostelematta, mutta kuitenkin nöyrästi moikkasi kaikkia vastaantulijoita. Tapasi lapsia, ison määrän aikuisia ihmisiä sekä kaiken näköisiä ja kokoisia koiria. Agga osaa ottaa rennosti häkissä ja nukkuu missä vain. Reissun perusteella väittäisin, että siitä on tulossa ihan mukava reissukoira. Norjakin yllätti lapsien suhteen! Meillä on Norjan kanssa kasa temppuja, joita lähinnä minä olen Norjalle temputtanut. Koskaan tuntematon ei ole temputtanut Norjaa. Norja kuitenkin ihan suvereenisti otti samat temppukäskyt vastaan Juhan lapsilta, jopa alle kouluikäiseltä.

Mökkiviikonloppu teki minun ja Norjan treenatuille lihaksille hyvää. Siellä saatiin ravattua luonnollisessa ympäristössä kolmen päivän agilitykireydet pois. Matkalla mökille napattiin toki mieheni sekä Matu ja Ludvig kyytiin. Mökkeily on ihanaa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja