Hammashygienia

ÖÖh tota mä en tiedä, että olisiko mussa sittenkin lahjakkuutta koirien hammashoitolan pitäjäksi tai jotain. Mä oon niin mykistyneen hämmästänyt miten hyvää työtä Matun hammaskiven kanssa ollaan aikaan saatu nyt 11 viikon aikana. Selvästi en uskonut tulevaan muutokseen, koska en tajunnut ottaa ennen-kuvaa. Mutta kyllä mulla on nyt aihetta kulkea rinta rottingilla, niin valkoiset hampaat on löytynyt hammaskiven alta.

Matulle sanottiin rokotuksien yhteydessä, että hammaskiveä pitäisi tulla poistattamaan ennen kesää. Enpäs mene. Ja odottelen seuraavaa rokotuskertaa, että mitä mieltä lekuritäti on!Rutiinit ovat olleet selkeät:
- Päivittäin (tai ainakin lähes päivittäin) harjaan kaikkien kolmen koirat etuhampaat ja erityisesti kulmurit
- Matu ja Ludvig syö Plaque Off -merileväjauhetta aamuruuan yhteydessä
- N. 1 - 2 viikon välein rapsutan Matulta hammaskiveä pienen määrän pois siihen tarkotetulla työkalulla. En viitsi kovin pitkään rapsutella, ettei koira kyllästy. Matu pitää kauniisti päätä paikallaan koko suorituksen ajan, enkä halua asian muuttuvan.
- Kaikki saavat joka ilta kevyt luut. Paitsi Matu on saanut sian korvan, koska se ei välillä diggaile kevyt patukasta ja jää vain hautomaan sitä. Mutta sian korvat menee aina. Näiden nakertelu pitää takahampaat puhtaina.


On muuten älyttömän vaikeaa yksin pitää koiran huulta ylhäällä ja ottaa kuvaa kameralla, jonka fokuspiste pitäisi asettaa juuri sillä kädellä mikä on sitä koiran huulta pitämässä.
Paremmin en saanut osuttua niin, että kamera ei yrittänyt ottaa fokuspistettä jostain takana näkyvästä lattiasta.

Ludvigilla on ollut aina komeat valkoiset hampaat. Viimeksi eläinlääkäri antoi minulle aiheetonta kunniaa siitä kuinka hyvää työtä olen tehnyt Ludvigin hampaiden suhteen. 

Norjan pepsodent hymy. Mitehän hammasrivistö näyttää kuvassa noin randomilta. Kyllä se livena suorempi / selkeämpi on, vaikka sillä on kyllä livenäkin noin etummaiset alahampaat matalammat kuin muut.
Norjalla oli pieni määrä ehtinyt kertyä hammaskiveä oikeaan kulmuriin. Mutta se läntti hävisi tässä samassa hammasprojektissa.  Ikenissä ei ollut, eikä ole nytkään tulehdusta = punottanut.

Norja poseeraa työvälineiden kanssa. Lasten hammasharjat ja maksan makuista koirien hammastahnaa. Nami!

Ja lopuksi haluan olla valistaja, joka valistaa asioita vain omasta kokemusmaailmastaan. Se on totta, että jos koira on nappuladietillä niin sen hampaita puhtaana ei riitä pitämään pelkästään luut. Tämä siksi, että koira yleensä jäystää luut takahampailla eikä etuhampailla / kulmureilla. Siksi kulmureisiin kertyy hammaskiveä ensimmäisenä. Jos koira kuitenkin pääsee raatelemaan ruokansa (kai joku antaa eläimen nahkoineen koiralle barf-lihat!?), niin asia on erikseen. Hammaskiven kertyminen on kuitenkin aina yksilöllistä! Toisilla sitä kertyy ja toisilla ei vaikka ruokavalio ja elämäntapa olisi mikä. Voisiko asia liitttyä suun happamuusasteeseen?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja