Möllikuningatar Matu

Koira, joka on ikuisesti tuomittu jäämään möllitasolle, kävi noukkimassa jätti säkin Hussen ruokaa JAU:n avajaisepiksissä.
Kilpailimme numerolla yksi, joten uumoilin ettei Matu tule syttymään kun ei pääse näkemään muiden suorituksia. Rata juostiin nopealla nollalla uumoiluistani piittaamatta. Oikeastaan niin nopealla, että kello ei ehtinyt mukaan suoritukseemme, joten meidät laitettiin uudestaan radalle kilpailun päätteeksi että saadaan kellotettua suoritusaika. Lopullinen aika 23,02 s (etenemä virtaviivaisella radalla 5,43 m/s) toi meille voiton. Kaulaa toiseksi tulleeseen otettiin noin 3,5 sekunttia. Kontaktit olivat puhtaat kummallakkin kieroksella. Matu on varmaan tehnyt mielikuvatreeniä, koska on aiemmin yleensä ottanut kontaktivirheitä hyppäämällä kontaktin yli.

Kopioitu luvan kanssa
Lähdin epiksiin paitsi tapaamaan tuttuja, niin treenaamaan onnistumista ensimmäisellä yrittämällä. Olen huomannut, että epiksissä usein kun ottaa kaksi starttia niin poikkeuksetta se jälkimmäinen on parempi. Siksi otin yhden startin Matulle mölleihin ja yhden startin Ludvigille supermölleihin. Ja tavoite saavutettu, kummankin kanssa onnistuin ensimmäisellä yrittämällä. Ludvig ei ollut oikein vauhdissaan tuntemattomassa ympäristössä, mutta 7. sija ja puhdas rata on hyvä Ludvigille. Ei se edes itse halua olla agilityeläin.

Kopioitu luvan kanssa
Norja ei päässy tällä kertaa kilpailemaan. Sillä oli ollut edellisenä päivänä vastaanottoaika osteopaatti Jerry Ketolan käsittelyyn. Viikonloppuna vietimme käsittelyn jälkeistä treenivapaapäivää. Mutta kyllä houkutti ja paljon ilmoittaa myös Norja mukaan. Varsinkin kun velipoika Masa veti niin hienon suorituksen maksi supermölleissä.

Norja oli hyvässä kunnossa osteopaatin sormiin. Ei merkittäviä jumeja liukastelusta huolimatta. Ehkei Norja olekaan niin pahasti liukastellut mitä olen luullut. Hyvä rakenne on koiralla, kun kroppa ei vedä juuri itseään jumiin. Ja kaiketi monipuolinen liikunta saa myös osakseen kunniamaininnan.

Kuva kopioitu luvan kanssa
Norja kävi myös tällä viikolla elänlääkärissä 1v. neuvolassa hakemassa ne kolmivuotiset rokotteet. Painoa eläinlääkärin vaaka näytti 13,2 kg ja papereihin merkintä "hyvässä ravinto- ja lihaskunnossa". Eli terveen paperit tuli. Ei ollut myöskään liian laiha tai lihava, mutta laihtua ei kuulemma saa nykyisestä kunnosta. Hampaita pitäisi alkaa harjaamana päivittäin ainakin kulmureiden osalta.

Lopuksi lyhyt pätkä minusta ja Norjan äidistä L:stä. Pääsin häntä ohjaamaan epiksien kisaavien sarjassa. Kiitos Tiinalle mahdollisuudesta:

Tästä linkki instagrammiin

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja