Bang game

Norjan kanssa on kesästä asti treenattu kontaktien 2on-2off asentoa ja sitä kautta A ja puomi ovat hyvällä mallilla siihen verrattuna, että Norja on tosiaan vasta vuoden ja kuukauden.

Eilen hallille mennessä päätin, että tänään on hyvä päivä tutustua keinuun.
Matun kanssa aikoinaan keinu oli yksi suuri harmittava murheen kryyni. Treenasimme sitä vuoden käytännössä tuloksetta. Matu ei pelännyt pamahdusta, Matu pystyi juoksemaan maahan lasketun keinun läpi joka luonnollisesti vähän tärisi mutta varsinaisen täysikokoisen keinun keinuliike oli liikaa. Aivan liikaa.
Sitä kautta keinu jäi minulle vähän sellaiseksi oksetus esteeksi ja olin lykännyt ajatusta sen opettamisesta pois mielestä. Jos kuitenkin jokin hyvä puoli, niin minkään muun esteen erilaisista opetustekniikoista en ole ottanut niin paljon selvää kuin keinun. Matulle nimittäin kokeilin kaikkia gurujen kehittämiä ja suosittelemia keinoja keinun opettamisesta.

Suosikikseni silloin löytyi "bang game". Ja sama metodi valikoitui nyt Norjallekkin. Tykkään metodin leikkiluonteisesta harjoitustyylistä, jossa koiralle tulee tutuksi keinun liike ja ääni samaan aikaan. Tietenkin kun koiralle varsinainen keinu on tuttu, niin pitää vielä hioa kontaktitarkkuus.

Metodilla myös lentokeinujen pitäisi jäädä pois, jos vain koira ymmärtää olevansa keinun päällä. Ja leikin kautta keinun käsky sanaksi tulee sopivasti "bäng" tai "pam", jotka eivät muistuta lainkaan muiden kontaktien "kiipee" käskyä.

Tässä on Norjan ensimmäinen treenikerta:


Yksi treenikerta ja Norja edistyi koko keinun tekoon. Huh. Säästyttiin vuoden treenamiselta. Mahtavaa, että koirat ovat erilaisia. Norjakaan ei ole päätäpahkaa vouhottaja, vaan selvästi funtsii asioita ja varmuus ja vauhti kasvaa sitten kokemuksen myötä.

Pitääkin muistaa kuvata seuraavat Juhan treenit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja