Puoli vuotias Norja

Norja täytti lauantaina 11.7. tasan puoli vuotta.


Lähestyvän merkkipäivän kunniaksi Norja pääsi ennalta suunnittelemattomalle eläinlääkärireissulle.
Norjasta on kehittynyt luonnon oma pieni jätemylly, jonka kitaan päätyy kaikki ennen kuin reaktiokykyni ehtii edes tajuta mitä tapahtuu. Tänä kesänä todistettavasti Norja on ehtinyt syödä kaksi hiirenraatoa, yhden tunnistattoman raadon sekä silakoita, joita joku on jättänyt keskelle metsään kannon päälle.

Ensimmäinen hiirenraato ei aiheuttanut mitään. Se oli vielä täysin tunnistettava harmaineen karvapeittoineen. Toinen hiirenraato on mielestäni lojunut jo viikko kausia ojassa. Siinä oli sen verran hyvä mädäntymisaste, että Norjan maha meni sekaisin.
Silakat oli nyt tämän loppuvan viikon tiistaina. Silakat löytyivät meidän läheisestä metsästä, keskeltä metsää. Norjan käytös vähän muuttui loppuviikkoa kohden. Se oli normaalia rauhallisempi, öisin kuitenkin levoton ja torstai iltana se läähätti syyttä. Perjantaina mieheni meni sitten Norjan kanssa käymään lääkärissä myrkytysepäilyn vuoksi. Norjalta tutkittiin kaikki; palpoitiin maha, tutkittiin suu, silmät ja korvat. Lisäksi otettiin täydellinen verenkuva sekä maksa- ja munuaisarvot. Jälkimmäisen testin tulokset eivät ole vielä tulleet, mutta veriarvot olivat niin täydelliset kuin voivat vain olla. Lääkäri totesi koiran olevan erinomaisessa kunnossa ja erittäin terveen tuntuinen. Siispä selvittiin vain säihkähdyksellä. Lääkäri epäili oireilun johtuneen siitä, että maha on saattanut vähän kiertää.

Ja kiva, että Norja on todella terve!

Tästä kuvasta oli enää n.50m silakkapaikalle
Matu, Norja ja Letku sateisen lenkin loppumetreillä
Mittasin Norjan tänään ja sain aina eri mittaustuloksen. Keskimääräisesti Norja on sunnilleen 45cm tienoilla. Eli ihan rehellinen maksikoira se on jo ja varmasti tuosta vielä pari senttiä kasvaa. Se on ihan kiva juttu bordercollielle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja