Norja 4 kk

Sunnuntaisin meillä tulee aina uusi viikko täyteen. Nyt viikkoja on Norjalla takana 16, eli tasan 4 kuukauden edestä. Kakkosrokote saadaan ensi keskiviikkona.

Norja eilen


Nelikuinen Norja osaa:
- liikkua alustalla kuin alustalla (kokeiltu ritilä sillat, hiekkatiet, asfaltit, puusillat, laminaatit, laatat, parketit, metsäpohjat, pellot, epämääräiset suosillat). Saako käyttää jo sanaa alustavarma?
- tokon alkeet
- taistella hurjasti lelustaan
- pyytää ulos, kun on tarve. Mutta jos omistaja on liian hidas liikeissään, niin suorittaa hädän siihen osoitettuun paikkaan
- läjän sisätemppuja (you name it, we will got it)
- olla valloittavan lutunen vieraiden seurassa, se on jo saanut monta hoitopaikka lupausta
- hyvän koirakielen (ihan omasta takaa)
- matkustaa autossa rauhallisesti

Norja ei osaa:
- olla kolistematta ennen aamu kuutta. Se ei ole kuullut hiljaisesta ajasta 7 - 23
- päästää irti löytämistään metsäaarteista käskystä
- totella käskyjä jos ne antaa väärällä äänensävyllä

Tehtiin eilen operaatio ammuntarata. Ajoin Sipooseen saakka tekemään käytännössä pissalenkin. Pentu ei ollut moksiskaan ammunnasta. Enemmän taisi minua jännittää, kun ollut itse aikaisemmin ollut ikinä edes radan lähistössä. Alueelle ajettiin rautaporttien läpi, jossa oli ukaasi "asiaton oleskelu kielletty". Mietin, onko pennun totuttaminen laukauksiin asiallista oleskelua? Ammunta-alueella oli useita ammuntaratoja eri tyyppiseen ammuntaan, joten laukauksia kuului vähän kaikkialta. Näin autoja parkeissa ja yksittäisen ihmisen ammuntaradalla kauempaa, mutta muuten laukauksien äänet vain kajahtelivat eri voimakkuuksilla jostain. Ei tarvinnut kenellekkään selitellä, mitä pyörin alueella. Olin kuitenkin varmuuden vuoksi laittanut seuran takin päälle, että minut tunnistetaan harrastajaksi. Niin kuin sillä olisi jotain väliä.

Sibbo Skyttegille
Voisin vielä koittaa etsiä jostain luonnetestit, yleisurheilutapahtuman yms. jossa käytetään starttipistoolia. Jos laittaisin Norjan luonnetestiin tai bh-kokeeseen, niin ei tarvitsisi jännittää laukaisuosiota. Tai muutenkaan uutta vuotta.

Voit katsoa videon äänet päällä. Video on kuvattu sieltä Sipoosta, kun oltiin kävelemässä lähemmäs itse ampumapistettä.Norja automatkustajana.

Norja ja se emä L muutaman viikon takaa
Norjan äiti Maple Yard Improvisus "L"

Ja vielä pari kuvaa viime viikonlopulta. Kiitos Susanna, joka oli kuvaamassa meidän treenejä. Ei hänenkään kamera pysy mukana liikkeessä. Koskahan sitä kehtaisi hankkia kameran, jossa pixelit riittää vangitsemaan pienet kuolapisaratkin.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja