Pirpanalla tuli 9 viikkoa täyteenMaple Yard No Doubt "Norja" painoi eilen illalla iltaruuan jälkeen 4,8 kg. Säkä korkeudeltaan ei ole enää monesta sentistä kiinni, että on yhtä korkea kuin Madeleine ja Ludvig.


Hirveästi vauhtia ja energiaa tytöstä löytyy. Koitan tasapainoilla sopivan aktivoinnin, leikin ja lenkkeilyn välillä. Odotan kyllä aikaa, jollain harrastukset alkavat ja koti edustaa paikkaa missä levätään. Työelämään yhdistetty pentuarki, on ollut sen verran raskasta, että uni on tullut normaalia aikaisemmin emännälle. Ihmekkös, arkipäivä alkaa meillä klo 5.00 ja viikonloppuisin 6.45. Mutta enköhän parissa viikossa totu uuteen aamuaikatauluun.


Pentu osaa tällä hetkellä mennä maahan käskystä, ottaa katsekontaktia, tulla luokse ja odottaa hetken. Lisäksi olemme treenanneet eteenpäin irtoamista. Nyt koitan muistella, kuinka opetimme Matulle ja Letkulle niin vahvan "paikka" käskyn. Matu ei ole ikinä karannut lähdöstä, joten Norjalle tavoite on vähintään sama. 


Meillä on kotona varsin aktiivinen babysitteri. Sen nimi on Ludvig. Jos joku haluaa lainaa aikuista leikittäjää pennulleen, niin täältä löytyy yksi jolla riittää energiaa ja on lehmän hermot. Noiden paini ei kyllä ota loppuakseen. Joskus luulen, että Ludvig on jo lopettamassa ja Norja sitä käy härkkimässä. Mutta kun olen ottanut Norjan pois, niin Ludvig on yhtälailla siinä mukana. Norja on kyllä lisänyt hurjasti Ludvigin kulutusta. Niiden paini on täysin äänetöntä. Matu ei painiin osallistu, eikä käy edes pyytämässä niitä lopettamaan enää. Se yleensä on jossain eri huoneessa. Matu on kyllä lämmennyt Norjalle, mutta ei vielä "alennu" sen kanssa leikkimään. Ulkona vähän hakenut juoksemaan, mutta kyllästynyt kun Norja ei vielä pysy mukana.


Näyttelypönötystä ei olla treenattu ja tämä on paras mihin tällä hetkellä pystyttiin. Tuolle vilkkaalle mielelle on vaikeampi opettaa asioita, jossa pitäisi pönöttää paikallaan. Näyttelyuraa ei kyllä olla suunniteltukkaan sitä paria näyttelyä enempää. Huomatkaa kuitenkin näyttelypuudelit yöhousuista. Tosi ammattilaisia ollaan siis jo!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja