Matun 0 polvet

Olin tänään eläinlääkärin vastaanotolla perus rokotuskäynneillä Matun ja Letkun kanssa.
Samalla käytiin läpi kummankin koiran liikuntaelimistön "ongelmia" läpi. Ja sieltähän tuli vain positiivistä palautetta!

Ensinäkin Ludvigin kylkiluut - niitä on 13 paria. Aivan niin kuin kuuluukin. Ei ongelmia, mutta ell mainitsi että selässä voi olla jumeja, joita koira kokeilee itse poistaa venyttelyllä. Ei tyrmännyt meidän osteopaatin käyntejä. Muutoin koira on terve kuin pukki. Ei mitään huomautettavaa terveyden tilassa.

Sitten Madeleinen polvi. Eläinlääkäri sanoin: "jos antaisin tästä polvesta virallisen tarkastuslausunnon, olisi tämä 0 polvi". Hän sanoi kylläkin, että löysyyttä sielä on verrattuna oikeaan polveen, mutta polvea ei saatu luksoimaan pois paikaltaan seisoma-asennossa. Ihmetteli, että on hyvin harvinaista pienellä koiralla että polvi luksoi ulospäin, mutta vahvisti liikkeen olevan kuin olevan lateaarista.
Agilitystä hän sanoi, että varovasti voi kokeilla hyppyttämistä ja katsoa palaako oireet takaisin. Varsinkin, jos koira on innostunut harrastamaan, niin on sääli jos se ei pääse kentälle. Nuorella koiralla kuulemma lihaksisto kehittyy vielä, joten ei ole harvinaista että luksaatio paranee itsestään. Varsinkin kun tilannetta rauhoitettiin ja lihaksilla oli mahdollisuus kehittyä normaalisti.
Sotasuunnitelmani on kokeilla parissa möllikisassa tilannetta. Eipä tule ylitreenattua 30sek mittaisella radalla. Matun kanssa kun olen rehellisesti luovuttanut keinun suhteen, niin ei siitä kisatykkiä tule. Kyllähän heikohko polvi varmasti tulee aina varjostamaan kaikkea tekemistä.
Muutoin Matun terveyden tilasta ei löytynyt huomautettavaa.

What a day!

Edit: Olisi hyvä varmaan kirjata ylös näitä eläinlääkäreiden nimiä. Tänään Matua ja Letkua tutki ELL Anu Jäminki (Animagi, Kerava)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja