Tulevaisuuden koiran lihashuollon tarkkailua

Vietin äärimmäisen mielenkiintoisen hetken television äärellä tänään. Yle tarjosi ohjelman Prisma: Keho tarkkailussa. Se kertoi, kuinka nykyisillä älypuhelimien apseillä voidaan tulevaisuudessa siirtyä ennalta ehkäisevään lääketieteeseen kuin nykyiseen "myrskyä" parantavaan.
Ohjelma Yle Areenasta tästä

Ohjelmassa oli kohta, jossa kerrottiin maailman monitoroidummasta urheilujoukkueesta (heillä oli lajina rugby). Joukkueen kuntovalmentaja tms. oli kehittänyt joukkueelle varsin tehokkaan terveyden seurantapatteriston, hän tarkkaili tietysti treenien aikana pelaajien sykettä ja näitä tavanomaisia. Minua kiinnostavin oli kuitenkin gpsn ja kiihtyvyysantureiden tuottama data, jonka avulla pystyttiin huomaamaan jopa prosentin ero siitä käyttääkö pelaaja toista jalkaa enemmän (eli ontuu toista). Tulosten avulla pelaajien pehmytkudosvaurioita pystyttiin vähentämään monilla kymmennillä prosenteilla noinkin riskialttiissa lajissa.

Tämä sai minut pohtimaan, voisiko koirille kehittää älyliivin treeneihin/lenkeille tai kenties kehittää niskasirua sen verran, että saman datan saisi myös koiran treenistä / liikkeestä. Näin ajoissa huomattaisiin poikkeamat jo ennen mahdollisia suuria pehmytkudosvaurioita.
Noin vartin googlettamalla en löytänyt koiralle tällaista tuotetta markkinoilta.
Lähimmäksi löytyvä artikkeli löytyy täältä.
En itse ajatellut alkaa tuotekehittelijäksi, joten olisi kiva jos joku älypää ryhtyisi. Tulisin mielelläni asiakkaaksi ja tarjolla olisi pari koekaniinia tuotetestaukseen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja