Sieniä, hirvikärpäsiä, synttärihuumaa sekä agin tupla ämmät


Se on syksy nyt. Ja koska on syksy meidän kuninkaalliset täyttävät taas vuosia. Perjantaina, eli huomenna 12.9. tulee kolme vuotta täyteen. Kokonaiset kolme vuotta eloa takana! Ja olen rakastanut jokaista hetkeä omalla tilanteen sallimalla tavalla. Minusta on fantastista imuroida koirankarvoja kulmista (ahh tätä ilman ei olisi koiraperhen arkea), ihana lähteä kaatosateessa ja vinotuulessa ulos (jos joskus ei lenkki tunnu pakolta, niin ei sitä voi laskea oikeaksi koiran omistamiseksi), jynssätä lattialta aikoinaan pissat/kakat/oksennukset (mutta ilman pentuarkea ei aikuisaika tuntuisi autuaalta) ja puhumattakaan hetkistä kun saan vaan sivusta seurata kun kaverit kirmaavat pitkin metsän pohjaa tai ovat innoikaina koulutushetkessäni mukana. Olen ollut haltioissani jokaisena päivänä meidän koirista. Jokaisena päivänä ovat saanneet pusuttelut ja rapsuttelut, jos yksittäisinä päivinä etäältä. Yhtään ainotta päivää en ole toivonut, ettei minulla olisi koiria. Onneksi olkoon parhaat kaverini Madeleine ja Ludvig.

Matu syyskuussa Saviolla
Matusta on kehittynyt elämän lungisti ottava leidi, välillä jopa aika itsenäinen. Hän välttelee hankaluuksia, nauttii päiväunista talon pehmeimmällä alustalla ja rakastaa mahasta rapsuttelua (kuka tahansa saa rapsuttaa). Kynsien leikkuu on hänen lempi hoitopide, turkin trimmeri saa osakseen inhot. Vesi ja uiminen saa hänet syttymään. Siellä missä avovesi siellä Matu, oli sitten kesä tai talvi tai jotain siltä väliltä. Pallot olisi edelleen kuuma juttu, mutta polven takia saa tyytyä etsimään metsään piilotettua palloa heittelyn sijaan. Tykkää yhdessä tekemisestä, kun ilmoitan "koulutushetken" olevan nyt hän on häntä pystyssä valmiina toimiin kunhan ei kosketa skeittilautaan. Näpäkkä täti on helppo koira.

Trimmasin Matun turkin eilen. Viime viikonlopun sienireissulta turkin alta löytyi kaksi siivetöntä hirvikärpästä (hyi) ja yksi punkki (hyi). Punkki tosin oli vasta kiinnittynyt koska sillä ei ollut vielä peppu kasvanut.

Letku syyskuussa Saviolla
Meidän rakkauspakkaus aina jonon viimeinen Ludvig. Hänessä varmasti tulee aina asumaan se pikkupoika, joka välillä keksii kolttosia. Saanut tuttavilta lisänimiä "Grimli" ja "Eemeli" ihan vain viekkaasta ilmeestään. Ihana nappisilmä kuitenkin pitää huolen, että meillä on kaikki kunnossa. Hän etsii vaikka kuun taivaalta jos sitä pyytää sen tekemään. Hän on erittäin nopea oppimaan ja oivaltamaan kunhan vain palkka on sen arvoinen. Herkkämahan kanssa saa olla vain tarkkana palkan suhteen. Letku pelkää kynsien leikkuuta ja jopa sanan "kynsi" lausumista, mutta sinnikkäällä työllä ollaan saatu luottamusta kasvatettua siihen pisteeseen ettei poikaa tarvi enää maahan painaa. Vahtihaukku ollaan saatu kitkettyä pois niin, että Ludvig kompromissinä tarjoaa hiljaista "möh, möh" möhinää kun rappukäytävässä kulkee joku tuntematon (postimies ja naapurit ovat tuttuja, niistä ei tarvitse ilmoittaa). Herra kiittää kohteliaasti ruokailun jälkeen komealla röyhtäisyllä. Mitä maistuvampi ateria, sitä komeampi röyhtäys.

Koiralenkillä Letku, Matu, Milo ja Ruben

Sitten ilmoitusluontoiseen asiaan. Jos joltakin tutulta tai puoltutulta koiraihmiseltä löytyy tarjota koti 6-vuotiaalle leikatulle perhoskoiraurokselle (oikeanpuoleinen kuva), niin voit laittaa minulle viestiä. Mahtuu koira- ja lapsiperheeseen hyvin, mutta ei sovellu yksin asumaan kerrostalo asuntoon (haukkuu ääniä). Kyseessä siis läheiseni koira, ja minulta pyydettiin apua viidakkorummun pamauttelussa.

______________________________________________________________________________

AGILITY! MM-kisahuuma on täällä. Katsoin töissä "tiskin alla" avajaisserominian ja nyt se on menoa. Kiitos sinä amerikkalainen kuvaajapoika kun laitat nettistreamiä myös tänne peräkylään, niin pääsee nauttimaan arvokisatunnelmista ihan kotisohvalta. Go Suomi, go Suomi! Sunnuntaina joku kruunataan uransa huipennukseen - agilityn maailman mestariksi. Ja minä aijon seurata tätä kokonaismatkaa sinne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja