Uintihommia

Tänään oli se päivä, jota olin odottanut jo monta viikkoa. Koirien uintikoulu!
Ja sehän vasta oli kivaa.
Meillä oli puolen tunnin uintivuoro uittajan kanssa Hyvinkäällä koirauimalassa.

Tässä kokemuksen pikakelaus;
Uimalasta meille osoitettiin loossi, mihin saimme jättää tavaramme. Koirille saatiin lainaan uimalan puolesta omat hihnat, että oma säilyi kuivana kotimatkalle.
Koirat suihkuteltiin puhtaaksi ja puettiin liivit päälle ennen siirtymistä aidatulle allasalueelle. Ryhmässä oli neljä koirakkoa (josta siis Matu ja Letku oli puolet).
Yksitellen uittaja opetti koirat käyttämään altaan kummassakin päässä sijaitsevia ramppeja, ja katsoi että koira ui puhtaasti. Matu ja Letku sai kehut uittajalta ensimmäisen päästä päähän uintikerran jälkeen, jonka jälkeen saimme itse laittaa koirat uimaan lelun kanssa altaassa. Porukan se toinen puoli boxeri ja bc sitten jatkoivat uittajan kanssa loppu puoli tuntisen, kun heillä itsenäinen allasuinti ei onnistunut vielä (boxerin uintiasento oli ilmeisesti rodulle tyypillisesti aika pysty).
Me heivattiin liivit pois ja uitiin monen monta kertaa edes takas. Huomasin hihitteleväni riemusta, kun meidän kaksi saukkoa ottivat uintikilpaa toisistaan.
Kuninkaallisilla on paljon uintikokemusta luonnonvesistä, joten ihan keltanokkia uintihommissa ei olla. Mutta onhan tuo hallikokemus ihan toisenlainen, jossa on omat juttunsa.

Lopuksi koirat pestiin ja kuivattiin ja suunnattiin onnellisesti kotia kohti. Tämmöisillä keleillä (+17 C) luonnonvedet lämpiää nopeasti, joten uimaharrastusta aiomme jatkaa ihan luonnon helmassa. Mutta aivan varmasti ensi syksynä menemme uudelleen uimalaan. Nyt kun alokaskurssi on käyty :)
Mikä voisi olla parempi laji Matun huonolle polvelle.

Kesä muutenkin laskeutui eilen meidän perheeseen. Parturi-Kampaaja Hirvonen iski ja vetelin koirat koneella siiliksi. Nyt on taas komiat turkit!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja