Se katkesi kuin kanan lento

Madeleinen agilityura siis.Surullisia uutisia kerta kaikkiaan. Agilityura ei saa enää jatkoa Matun osalta. Meidän on laitettava pillit pussiin agitreenien suhteen ja keksittävä muuta puuhattavaa.
Eilen tuomion antoi fysioterapeutti Niina Sorvari. Matulla on vasemmassa takapolvessa patella luksaatio. Suora lainaus lausunnosta "Lihaskireyksiä rintarangan kaudaaliosassa ja lanneselässä, iholla reagointia, aukeaa suht hyvin. Nivelten liikkuvuudet normaalit ja kivuttomat, mutta vasemman takajalan patella luksoi lateraalisesti sponttaanisesti (lumpio menee itsestään pois paikoiltaan ulospäin). Tämä löydy selittänee lenkillä istahtelut, isojen hyppyjen välttelemiset ja laatikolle tämä jalka edellä nousun, eli tod.näk välttelee vasemman takajalan ojennusta jolloin lumpio luksoi herkemmin..........Patella luksaatio altistaa hoittamattomana nivelrikolle, mutta pieni kevyt koira voi pärjätä ilman leikkausta, kun suurempia rasituksia (kuten agility) vältetään".

Matun polvi siis lonksahtelee pois paikoiltaan pahimmillaan useita kertoja päiviä. Koiralla ei mitä ilmeisemmin koidu siitä suuria kipuja, mutta epämielyttävää tunnetta.

Ja minä kun luulin, että koiran selässä on kireyksiä. Sitä varten me alunperin mentiikiin käymään vastaanotolla.

Vielä menen kuvauttamaan koiven ja hakemaan ortopedin lausunnon asialle. Mutta kyllä asia aika lopulliselta vaikuttaa. Leikkaukseen en koiraa laita vain sitä varten, että aksatreenit saisivat jatkoa. Leikkausta harkitsen vasta, jos luksaatio vaikuttaa normaaliin kotielämiseen olennaisesti tai Matu näyttää kärsivän asiasta. Vielä toistaiseksi polvi ei kärsimyksiä aiheuta.

Kyyneleet pidättelin vielä vastaanotolla, mutta autossa hanat aukesi. Eikä kyynelistä meinannut tulla loppua edes perjantain työpäivän aikana. Vielä en ole omaan mieleen niin syvälle sukeltanut, että täydellisesti osaisin sanoa mikä aiheutti pahimman kyynelehtimisen
Vain tieto siitä että koira on rikki, toiveiden ja tavoitteiden mureneminen, yhteisten agilityhetkien muisteleminen, yhden elämäntavan jääminen tauolle, kaikki edellä mainitut nostavat kyyneleet silmiin.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja