Rotuarvailuja

Kuninkaalliset ovat sekarotuisia., kuten varmaan blogin nimestä voi päätellä.
Emme vain tiedä varmuudella yhden yhtää rotua, mitä niissä on. Heidän emä on aikoinaan Virosta tuotu katukoira ja isävaihtoehtoja löytyy pari.
Emokoira näyttää isorakenteiselta Sheltiltä (muttei kuitenkaan Collielta). Jos saisi aivan lonkalta heittää, niin se olisi Sheltin ja Lapinkoiran risteytys (onko Lapinkoiria katukoirana Virossa?). Valitettavasti en ole tajunnut ikinä räpsiä emosta kuvia.

Lapinkoira                                  Sheltti

Isäpappa on ollut jokin terrieri/metsästys pohjainen kaveri.
Kuninkaallisilla kummallakin on vietti jahdata liikkuvia pieneliöitä (sorsat ovat Matun mielestä parasta, Ludvig tykkää rusakoista). Kummastakin olisi varmasti metsällä noutajaksi, jos kotikoulutus tukisi tällaistä toimintaa.
Letkulla on mielettömän tarkka hajuaisti. Ollaan monta kertaa piilotettu tavallinen muovinen hajuton pallo metsään, eli tehty hajujälkeä pallolla ja Letku löytää sen vaikka mullan alta. Matu seurailee Letkua ja ottaa hyödyn irti kun velipoika on pallon kaivanut esiin.
Letkulla on myös Matua paljon voimakkaampi tarve etsiä meitä. Tätäkin ollaan metsässä tehty, että toinen meistä ihmisistä piiloutuu ja toinen lähettää koirat etsimään. Letku löytää piiloutuneen luokse hyvin nopeasti ja vielä ohjaa etsijäihmisen paikalle. Matu seurailee perässä, luultavasti herkkujen toivossa.
Letkulla on hallitseva vahtivietti. Jokainen vieras vastaanotetaan haukun kera, vaikkakin haukku muuttuu nopeasti märkiin pusuihin ja hännän heilautuksiin. Meillä on jatkuva koulutus menossa sisämöhkimisestä..

Palloa heittäessä Matu saalistaa silmillään ja Letkukin on oppinut siihen viimeisen vuoden aikana. Kummatkin ovat kyllä sinnikkäitä etsimään heitettyä palloa ja sen löydettyään tuovat sen perille saakka.
Matulla on paimenkoiramaisia piirteitä, jotka tulevat esiin toisten riehakkaiden koirien seurassa. Matu alkaa paimentaa laumaa pyörimällä sen ympäri, komentamalla kimakalla haukulla ja näykkimällä lempeästi kavereiden nilkkoja.
Ludvig taasen kopio käytöstapoja ihmisiltä, se luulee varmasti olevansa puoliksi sellainen. Kaveri mm. nukkuu poikkeuksetta pää tyynyllä ja liikuskelee vaivatta takajaloilla (varsinkin kun haluaa nähdä korkeammalle). Toisaalta ulkona sen lempi etenemistyyli on jänismäiset loikat, juokseminen taitaa olla liian tavallista sille..
Eli viettiä löytyy jos minkälaista. Tosin mikään näistä ei ole hallitsevan voimakas kummallakaan, vaan ne ilmaantuvat vain tietyissä tilanteissa. Terriereistä kuitenkin täysin poiketen, kuninkaalliset eivät lämpene vetoleikeille.

Yllä olevat rotuarvailut perustuvat kaikki niihin, mitä ihmiset arvailevat meille koirapuistoissa ja muissa sosiaalisissa paikoissa. Cairnterrieristä olen kyllä aika vakuuttunut.

Kuninkaallisten ruumiinrakenne:
Paino n. 10 kg
Selän mitta: n. 45 cm
Säkä: selkeä mini, eli alle 35 cm

Turkki: vähän karkea, mutta kasvaa kyllä melko pitkäksi jos päästää rehevöittymään.
Ludvigilla vielä prindleraidat <3
Häntä: Pitkulainen häntä lähes aina ja joka tilanteessa pystyssä. Ruokailessa laskeutuu 45 asteen kulmaan.
Useasti vitsaillaan, että koirat muistuttavat kauppojen lasten ostoskärryjä, joissa on se korkea lippu.

Pystyhännät


Ludvigin rusakon loikat
Matu vaanimis puuhissaNäillä vinkeillä mikä olisi sinun arvauksesi, mitä rotuja kuninkaallisista löytyy?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rovaniemelle tiemme vie

Blogitekstejä tulossa

Agilityrotu rankinglista tilastoja